Tartă de dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu dovlecei din: faina, ulei de masline extravirgin, apa, sare, lamaie, dovlecei, cartofi, ricotta, seminte de susan, sare si piper.
- 500 g faina alba
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 150 ml apa
- 1 lingurita sare
- 1 lamaie
pentru umplutura:
- 500 g dovlecei
- 400 g cartofi
- 400 g ricotta
- 50 g menta
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- seminte de susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat şi întinde din el două foi foarte subţiri. Unge cu ulei o tavă şi pune în ea o foaie de aluat.
Spală dovleceii, curăţă-i şi taie-i rondele subţiri; curăţă cartofii şi taie-i felii foarte subţiri.
Aranjează peste foaia de aluat din tavă, în ordine, un strat de felii de cartofi presăraţi cu sare şi piper după gust, unul de ricotta şi mentă, unul de dovlecei săraţi şi piperaţi şi, la sfârşit, încă un strat de ricotta şi mentă.
Acoperă umplutura cu a doua foaie de aluat, unge-o cu ulei din belşug şi presară seminţe de susan pe toată suprafaţa.
Coace tarta circa 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C, scoate-o din cuptor şi tai-o bucăţi cu un cuţit.
Tartă de dovlecei
Pofta buna!