Tartă dulce cu pere

Printeaza

Tartă cu pere 

Ingrediente:Tartă dulce cu pere

  • 4 pere
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 2 linguri ulei,
  • 50 ml apă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 pliculeţ de praf de copt
  • sare
  • unt cât o nucă.

 

Mod de preparare:

Spargi şi separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă tare. Fierbi zahărul cu apa şi clocotit îl adaugi peste spuma de albuş amestecând în continuare.

După 5 minute adaugi treptat găl­benuşurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie, uleiul, făina amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Ungi forma de tartă cu unt, o tapetezi cu făină şi torni aluatul.

Deasupra aşezi felii de pere şi dai la foc normal pana ce se rumeneste bine. O lasi sa se raceasca in tava si numai dupa aceea o scoti di daca vrei o poti acoperi cu zahar pudra.

Tartă cu pere

Tarta cu pere

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.