Tartă dulce cu pere
PrinteazaTartă cu pere
- 4 pere
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 3 ouă
- 2 linguri ulei,
- 50 ml apă
- coaja de la o lămâie
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 pliculeţ de praf de copt
- sare
- unt cât o nucă.
Mod de preparare:
Spargi şi separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă tare. Fierbi zahărul cu apa şi clocotit îl adaugi peste spuma de albuş amestecând în continuare.
După 5 minute adaugi treptat gălbenuşurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie, uleiul, făina amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Ungi forma de tartă cu unt, o tapetezi cu făină şi torni aluatul.
Deasupra aşezi felii de pere şi dai la foc normal pana ce se rumeneste bine. O lasi sa se raceasca in tava si numai dupa aceea o scoti di daca vrei o poti acoperi cu zahar pudra.
Tartă cu pere
Poftă bună!