Tarta cu dulceata
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu dulceata din: paine, smantana, oua, zahar, portocala, unt si gem.
- 10 felii de paine alba
- 150 ml smantana dulce
- 2 oua
- 6 linguri cu zahar
- coaja de la 1/2 portocala
- 50 g unt
- 400 g gem de gutui/capsuni/visine
Mod de preparare:
IBate gălbenuşurile cu trei linguri cu zahăr până se albesc, apoi adaugă smantana si coaja de portocala. Amestecă bine.
Pune felii de pâine date prin compoziţia de ou (ca la şniţel) în ceşcuţe sau forme mici de sufleu unse cu unt. Toarnă apoi compoziţia rămasă în mod egal peste pâine.
Pune gem sau fructe congelate în fiecare formă şi dă la cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute. Serveşte la micul dejun, cu ceai de fructe.
Tarta cu dulceata
Pofta buna!