Tarta cu fenicul si lamaie

Printeaza

Tarta cu fenicul si lamaie din: faina, unt, ou, cascaval, apa, fenicul, ulei, lamaie, apa, sare, piper.

Tarta_cu_ fenicul_si_lamaie

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 100 g caşcaval ras
  • 5 linguri apă

Pentru umplutură:

  • 4 bulbi de fenicul
  • 3 linguri ulei
  • 1 lămâie
  • 3 linguri apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă cu caşcavalul, se adaugă gălbenuşul $i se amestecă cu vârful degetelor.

Se pun apoi untul tăiat cuburi şi 5 linguri de apă, se amestecă si după ce se obţine aluatul, se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider pentru o oră.

Se taie bulbii de fenicul la cele două extremităţi, se scoate învelişul şi apoi se taie miezul în lamele fine care se călesc într-o tigaie cu ulei.

Se adaugă coaja rasă alămâiei, 3 linguri de apă, sare, piper, se acoperă şi se lasă la fiert 35 de minute.

Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină, se transferă în tava unsă cu unt, se umple cu boabe de fasole şi se coace 10 minute.

Se scoate aluatul, se înlătură fasolea, se pune feniculul şi se coace 20 de minu­te. Se poate aduce la masă cu caşcaval suplimentar presărat deasupra.

Tarta cu fenicul si lamaie

Tarta_cu_ fenicul_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.