Tarta cu ficat

Printeaza

Tarta cu ficat din: margarina, sare, oua, bulion, ficat, ceapa, unt, lapte, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 50g margarina rece
  • un praf sare
  • un ou
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri apă rece
  • 500 g ficat de porc
  • 3 cepe
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 ml smântână grasă
  • sare piper
  • amestec de piper
  • ardei iuţi

 

Mod de preparare Tarta cu ficat:

Pentru aluat, se frământă ingredientele într-un bol, după care se pune aluatul format la rece, 30 de minute.

Ficatul se pune la fiert în lapte.

Intre timp, cepele tăiate mărunt se călesc în untul topit. Se scurge ficatul şi se mixează cu cepele.

Se adaugă ouăle bătute şi amestecate cu smântână, se potriveşte gustul de sare şi piper.

Aluatul de tartă se întinde în tavă, după care se pune compoziţia de ficat şi se lasă la cuptor 30 de minute, la foc mediu.

Se ornează cu amestec de piper şi ardei iute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.