Tarta cu file de somon

Printeaza

Tarta cu file de somon din: faina, unt, sare, lapte, file de somon, lapte, smantana, oua, galbenusuri, telemea, tarhon, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_file_de_somon

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • un praf sare
  • 100 ml apa sau lapte

pentru umplutura:

  • 350 g file de somon
  • 150 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • 150 g telemea
  • 2 ramurele tarhon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Se obţine un aluat omogen, care se dă la rece 30 de minute.

Apoi, se întinde foaia, se transferă în tava de copt şi se înţeapă cu furculiţa.

Pentru umplutură, somonul se pune în laptele rece şi se fierbe 2 minute. Se scurge şi se taie mărunt.

Ouăle se bat cu cele două gălbenuşuri şi 50 ml lapte în care a fiert somonul.

Se adaugă smântână, brânza fărâmiţată, sarea, piperul şi tarhonul. Se pune amestecul peste aluat si se coace.

Tarta cu file de somon

Tarta_cu_file_de_somon

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tarta cu dovlecei si branza de oaie

Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper   Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]

 

Tarta cu telemea de capra

Tarta cu telemea de capra

Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie   Mod de preparare: Combini făina cu untul […]

 

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm   Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.