Tarta cu fileuri de ansoa si rozmarin

Printeaza

Tarta cu fileuri de ansoa si rozmarin din: faina, margarina, oua, apa rece, sare, rosii, fileuri de ansoa, unt, rozmarin, lamaie.

Ingrediente:Tarta_cu_fileuri_de_ansoa_si_rozmarin

  • 200 g faina
  • 100 g margarina
  • 1 ou
  • 2 linguri cu apa rece
  • sare

pentru umplutura:

  • 2 rosii
  • 300 g fileuri ansoa crud
  • 1 lingura cu unt
  • rozmarin
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele de aluat, mai puţin apa. Adaugă apa şi frământă re­pede, ca să nu se topească un­tul. Când e gata, îl faci gogoloi, îl înveleşti în folie şi-l laşi două ore la rece.

Il scoţi şi-l întinzi în foaie groasă de 0,5 cm. Unge o formă termorezistentă cu unt şi tapeteaz-o cu făină, apoi întinde aluatul, ridicând pe margini.

Taie roşiile felii şi aşază-le peste aluat. Sărează, piperează. Aşază acum cât mai estetic fileurile, în raze, până ce umpli tarta. Stropeşte cu puţină lămâie şi pune şi o rondelă de lămâie.

Aşază 2-3 crenguţe de rozmarin, untul făcut bucăţele şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute. Serveşte-o caldă sau rece, cu sos de smântână şi vin alb.

Tarta cu fileuri de ansoa si rozmarin

Tarta_cu_fileuri_de_ansoa_si_rozmarin

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.