Tarta cu fileuri de ansoa si rozmarin
PrinteazaTarta cu fileuri de ansoa si rozmarin din: faina, margarina, oua, apa rece, sare, rosii, fileuri de ansoa, unt, rozmarin, lamaie.
- 200 g faina
- 100 g margarina
- 1 ou
- 2 linguri cu apa rece
- sare
pentru umplutura:
- 2 rosii
- 300 g fileuri ansoa crud
- 1 lingura cu unt
- rozmarin
- lamaie
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele de aluat, mai puţin apa. Adaugă apa şi frământă repede, ca să nu se topească untul. Când e gata, îl faci gogoloi, îl înveleşti în folie şi-l laşi două ore la rece.
Il scoţi şi-l întinzi în foaie groasă de 0,5 cm. Unge o formă termorezistentă cu unt şi tapeteaz-o cu făină, apoi întinde aluatul, ridicând pe margini.
Taie roşiile felii şi aşază-le peste aluat. Sărează, piperează. Aşază acum cât mai estetic fileurile, în raze, până ce umpli tarta. Stropeşte cu puţină lămâie şi pune şi o rondelă de lămâie.
Aşază 2-3 crenguţe de rozmarin, untul făcut bucăţele şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute. Serveşte-o caldă sau rece, cu sos de smântână şi vin alb.
Tarta cu fileuri de ansoa si rozmarin
Pofta buna!