Tarta fina cu dovleac
PrinteazaTarta fina cu dovleac din: faina, margarina, oua, zahar, dovleac, frisca, nucsoara, ghimbir, scortisoara.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g margarină
- un ou
- o lingură zahăr
- 4 linguri apă rece
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 500 g miez de dovleac fiert
- 170 g zahăr brun
- 2 ouă
- 140 ml frişcă lichidă
- o linguriţă cu vârf scorţişoară
- o linguriţă rasă praf de ghimbir
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă tare, care se dă la rece 30 de minute. Aluatul se întinde cu sucitorul, se aşază într-o tavă de tartă şi se înlătură surplusul.
Se amestecă dovleacul făcut piure cu ouăle, zahărul, frişca şi aromele. Se aşază amestecul în tavă şi se coace 40 de minute la foc potrivit.
Pofta buna!