Tarta fina cu dovleac

Printeaza

Tarta fina cu dovleac din: faina, margarina, oua, zahar, dovleac, frisca, nucsoara, ghimbir, scortisoara.

Ingrediente:Tarta fina cu dovleac

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • un ou
  • o lingură zahăr
  • 4 linguri apă rece
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 500 g miez de dovleac fiert
  • 170 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 140 ml frişcă lichidă
  • o linguriţă cu vârf scorţişoară
  • o linguriţă rasă praf de ghimbir
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă tare, care se dă la rece 30 de minute. Aluatul se întinde cu sucitorul, se aşază într-o tavă de tartă şi se înlătură surplusul.

Se amestecă dovleacul făcut piure cu ouăle, zahărul, frişca şi aromele. Se aşază amestecul în tavă şi se coace 40 de minute la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.