Tartă fină de lămâie
PrinteazaTartă fină de lămâie din: faina, galbenusuri, zahar tos, smantana, unt, seminte de pin si lamai.
- 300 g faina
- 3 galbenusuri
- 250 g zahar tos
- 200 ml smantana
- 170 g unt
- 30 g seminte de pin
- 2 lamai
Mod de preparare:
Cerne făina şi fă o adâncitură în mijloc. Pune 150 g de unt tăiat în cubuleţe, un gălbenuş şi 150 g de zahăr. Frământă repede un aluat neted. Infăşoară-l în folie şi dă-l la rece 30 de minute.
Intinde o foaie de 3 mm grosime şi aşaz-o într-o formă de tartă unsă cu grăsime. Acoperă blatul cu boabe de fasole sau năut şi dă la cuptor 20 de minute. Păstrează restul de aluat tăiat.
Intre timp, dă lămâile pe râzătoare şi stoarce sucul. Pune-le într-un castron împreună cu smântână, gălbenuşurile şi zahărul rămas şi amestecă, îndepărtează boabele de pe tartă, toarnă crema de lămâie, presară seminţele de pin şi acoperă cu un grilaj din resturile de aluat întinse şi tăiate în fâşii. Dă la cuptor 30 de minute.
Tartă fină de lămâie
Pofta buna!