Tartă fină de lămâie

Printeaza

Tartă fină de lămâie din: faina, galbenusuri, zahar tos, smantana, unt, seminte de pin si lamai.

Ingrediente:Tarta_fina_de_lamâie

  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 g zahar tos
  • 200 ml smantana
  • 170 g unt
  • 30 g seminte de pin
  • 2 lamai

 

Mod de preparare:

Cerne făina şi fă o adâncitură în mijloc. Pune 150 g de unt tăiat în cubuleţe, un gălbenuş şi 150 g de zahăr. Frământă repede un aluat neted. Infăşoară-l în folie şi dă-l la rece 30 de minute.

Intinde o foaie de 3 mm grosime şi aşaz-o într-o formă de tartă unsă cu grăsime. Acoperă blatul cu boabe de fasole sau năut şi dă la cuptor 20 de minute. Păstrează restul de aluat tăiat.

Intre timp, dă lămâile pe râzătoare şi stoarce sucul. Pune-le într-un castron împreună cu smântână, gălbenuşurile şi zahărul rămas şi amestecă, îndepărtează boabele de pe tartă, toarnă crema de lămâie, presară seminţele de pin şi acoperă cu un grilaj din resturile de aluat întinse şi tăiate în fâşii. Dă la cuptor 30 de minute.

Tartă fină de lămâie

Tarta_fina_de_lamâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.