Tarta fina cu rozmarin si caise

Printeaza

Tarta fina cu rozmarin si caise din: caise, aluat foitaj, zahar, unt, rozmarin, ulei.

Ingrediente:

  • 600 g caise
  • aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comerţ)
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 crenguţe rozmarin
  • 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Tarta fina cu rozmarin si caise: Se cresteaza putin caisele si se scot sâmburii, avand grija ca fructele sa ramana intregi.

Se intinde aluatul pe fundul unei forme pentru tarta, se-nteapa cu furculita, se asaza caisele, iar la mijloc se pun crenguţele de rozmarin.

Se pudreaza cu zahar, se presara din loc in loc bucatele de unt, se baga in cuptorul incins la 180?C si se lasa circa 15 minute.

Cand aluatul a crescut bine, se scoate tarta din cuptor, se rastoarna pe o planşeta unsa cu putin ulei (ca sa nu se lipeasca) si apoi se gliseaza asa, cu aluatul in sus, in tava in care s-a copt.

Se ia o cratita grea (eventual de fonta) si cu fundul ei se apasa pe tarta din forma, pana ce se zdrobeste aluatul (devine ca o placinta).

Se baga din nou la cuptor si se mai lasa 15 minute, apoi se scoate, se desprinde cu un cutit de marginea tavii si se rastoarna iar (acum cu fructele in sus) pe un platou.

Se serveste calduta.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.