Tartă cu flori de soc si dulceata
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu:branza de vaci, smantana, zahar tos, sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamie, dulceata de capsuni.
- 400 g brânză de vaci
- 200 ml smântână
- 100 g zahăr tos
- un vârf de linguriţă cu sare
- 4 ouă
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 3 linguri cu flori de soc
- 50 g stafide
- unt
- două linguri cu griş
- o lămâie
- dulceaţă de căpşune
- căpşune
Mod de preparare:
Brânza de vaci se mixează împreună cu zahărul tos până capătă consistenţa unei creme pufoase.
Se adaugă ouăle mixate separat, zahărul vanilinat şi sarea, coaja rasă de la o lămâie şi smântână. Se adaugă stafidele înmuiate înainte în apă fierbinte apoi scurse, florile de soc spălate, scurse de apă şi alese.
Se presară grişul, se amestecă totul şi se toarnă într-o formă de tartă rotundă, unsă cu unt. Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în compoziţie, aceasta iese curată.
Se lasă să se răcească zece minute în tavă, se scoate cu o spatulă şi se aşază pe un platou. Se serveşte imediat sau se lasă să se răcească complet.
Tartă cu flori de soc si dulceata
Pofta buna!