Tarta frageda cu nuci
PrinteazaTarta frageda cu nuci din: faina, ou, nt, apa, praf de copt, pere, zahar, lapte, ulei, sare, nuci, zahar pudra.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- un gălbenus
- 150 g unt
- 6 linguri apă
- o lingurită praf de copt
Pentru compozitia 1:
- 4 pere
- 150 g făină
- 10 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 3 linguri ulei
- sare
2 lingurite praf de copt
Pentru compozitia 2:
- 80 g unt
- un ou
- 150 g nuci
- 3 linguri zahăr ptidră
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat se amestecă şi se frământă bine, apoi se lasă 30 de minute la rece.
În tava unsă cu putin unt se transferă aluatul preparat si se taie marginile în plus.
Pentru compoziţia 1 se amestecă zahărul, ouăle şi un praf de sare până ce se obtine o cremă spumoasă.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt si apoi se toarnă laptele si uleiul.
Se toarnă jumătate din acest amestec în tavă peste aluat, se pun perele curătate si crestate, se toarnă cealaltă parte a aluatului şi se coace 30 de minute.
Între timp, pentru compozitia 2, se topeste untul si se amestecă oul cu zahărul până ce este omogen.
Se adaugă untul, se amestecă, se scoate tava si se toarnă acest amestec peste compoziţia djn tavă.
Se presară nucile si se mai lasă 20 de minute la cuptor.
Tarta frageda cu nuci
Pofta buna!