Tarta frageda cu zmeura si vanilie
PrinteazaTarta frageda cu zmeura si vanilie din: zahăr pudră, unt, faina de migdale, oua, lapte, sare, faina, pastaie de vanilie, zahăr, amidon, gem de zmeură, zmeura.
Ingrediente:
- 75 g zahăr pudră
- 140 g unt
- 25 g făină de migdale
- un ou
- 250 g făină
- un praf sare
Pentru crema de interior:
- 300 ml lapte
- 1/2 păstaie vanilie
- un ou
- un gălbenuş
- 60 g zahăr
- 2 linguri amidon
- o lingură făină
- 100 g gem de zmeură
Pentru servit:
- 300 g zmeură
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă bine cu degetele untul cu zahărul, se adaugă făina de migdale, sarea si oul.
Se amestecă bine si apoi se adaugă făina în trei reprize. Când si făina a fost înglobată, aluatul se pune pentru două ore la frigider.
Intre timp, se prepară crema, pentru care oul, gălbenuşul, zahărul, făina si amidonul se mixează.
Laptele cu păstaia de vanilie se pun pe foc şi, în momentul în care fierbe, se toarnă peste amestecul cu gălbenuş. Se repune pe foc si se amestecă până ce devine o cremă groasă care se lasă la răcit.
Aluatul se întinde şi se asază în forma de copt, se unge cu gemul, apoi sa pune crema. Se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se scoate pe platoul de servit si se serveşte cu fructe deasupra.
Tarta frageda cu zmeura si vanilie
Pofta buna!