Tarta frantuzeasca cu mere
PrinteazaTarta frantuzeasca cu mere din: faina, zahar, sare, ou, unt, mere acrisoar si gem de caise.
blat:
- 300 g faina
- 80 g zahar
- 1 praf sare
- 1 ou
- 200 g unt
umplutura:
- 5 mere acrisore
- 60 g unt
- 2-3 linguri zahar
- 200 g gem de caise
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahăr şi sare şi se aşază pe planşetă. Se face o gropiţă la mijloc şi se sparge oul înăuntru; de jur împrejur se aşază fulgii de unt. Se toacă toate ingredientele cu un cuţit şi se frământă apoi rapid aluatul cu mâinile. Se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 30 min.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o tavă unsă cu unt, ridicând o margine. Se decojesc merele şi se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se taie apoi felii subţiri. Acestea se aşază pe blat, ca ţiglele pe acoperiş.
Deasupra se presară fulgi de unt şi zahăr. Se coace tarta 25-30 min. Se încălzeşte puţin gemul. Se scoate prăjitura din cuptor şi se unge cu gem. Se lasă să se răcorească puţin. Se serveşte călduţă, cu frişcă bătută.
Tarta frantuzeasca cu mere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta frantuzeasca cu mere