Tarta cu frisca si crema caramel

Printeaza

Tarta cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane, frisca, lichior si fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Tarta_cu_frisca_si_crema_caramel

  • 250 g biscuiti digestivi, zdrobiti
  • 125 g unt, topit
  • 400 g crema caramel gata facuta
  • 3 banane bine coapte, taiate felii groase
  • 250 ml frisca
  • 3 linguri lichior (optional)
  • fulgi de ciocolata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Unge cu ulei o tava cu baza detasabila, cu diametrul de cca 18 cm. Amesteca biscuitii si untul si pune amestecul pe fundul tavii, presand cu mana astfel incat sa formeze un blat.Da la frigider 20 min.

Toarna deasupra crema de caramel, netezeste bine, adauga feliile de banane, pastrand cateva pentru ornat. Bate frisca pana se inareste, incorporeaza lichiorul Baileys, apoi pune-o cu lingura peste banane.

Raceste 30 min inainte de a orna cu felii de banane si fulgi de ciocolata.

Pentru a servi, pune un vas de sticla sub tava, preseaza sa scoti de pe peretii tavii, apoi scoate tarta cu o paleta ca sa o pui pe platou.

Tarta cu frisca si crema caramel

Tarta_cu_frisca_si_crema_caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.