Tarta cu frisca si crema caramel
PrinteazaTarta cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane, frisca, lichior si fulgi de ciocolata.
- 250 g biscuiti digestivi, zdrobiti
- 125 g unt, topit
- 400 g crema caramel gata facuta
- 3 banane bine coapte, taiate felii groase
- 250 ml frisca
- 3 linguri lichior (optional)
- fulgi de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare:
Unge cu ulei o tava cu baza detasabila, cu diametrul de cca 18 cm. Amesteca biscuitii si untul si pune amestecul pe fundul tavii, presand cu mana astfel incat sa formeze un blat.Da la frigider 20 min.
Toarna deasupra crema de caramel, netezeste bine, adauga feliile de banane, pastrand cateva pentru ornat. Bate frisca pana se inareste, incorporeaza lichiorul Baileys, apoi pune-o cu lingura peste banane.
Raceste 30 min inainte de a orna cu felii de banane si fulgi de ciocolata.
Pentru a servi, pune un vas de sticla sub tava, preseaza sa scoti de pe peretii tavii, apoi scoate tarta cu o paleta ca sa o pui pe platou.
Tarta cu frisca si crema caramel
Pofta buna!