Tarta cu fructe si aroma de vanilie
PrinteazaTarta cu fructe si aroma de vanilie din: unt, ou, faina, zahar pudra, apa rece, branza dulce, ricotta, zahar, smantana, gris, amidon, coaja de lamaie, zahar vanilinat, esenta de vanilie, banana, capsuni, gelatina pentru tort, zeama de portocale.
- 125 g unt
- 1 ou
- 220 g făină
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 lingură apă rece
Ingrediente pentru cremă:
- 320 g brânză dulce sau ricotta
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri smântână
- 2 linguri griş
- 2 linguri amidon
- coaja de la 1 lămâie
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Ingrediente pentru decor:
- 1 banană
- 4 căpşuni
- 3 portocale
- 1 plic gelatină pentru tort
- 250 ml zeamă de portocale
Mod de preparare:
Pentru aluat, dai untul pe răzătoarea mare şi îl amesteci cu oul, apa rece, zahărul pudră şi făina.
Frămânţi repede, până vei obţine un aluat care se desprinde de mână şi de vas. Il pui în folie de plastic şi îl laşi în frigider 1/2 oră.
entru cremă, mixezi brânza cu ouăle şi smântână, zahărul, zahărul vanilinat, grisul, amidonul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie.
Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o tavă de 30 cm. Pui aluat pe baza şi pereţii formei. Inţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă şi îl coci la foc mediu, pentru 7-8 minute.
Scoţi tava din cuptor, întinzi rapid crema de brânză şi introduci din nou tava în cuptor, pentru 30-35 de minute. O laşi să se răcească în tavă.
Pregăteşti jeleul pentru tort cu zeama de portocală, urmărind instrucţiunile de pe ambalaj.
Decorezi tarta cu felii de fructe după preferinţă. Acoperi fructele cu un strat uniform de jeleu şi laşi să se întărească.
Consumi tarta după ce ai păstrat-o la rece pentru cel puţin 3 ore.
Tarta cu fructe si aroma de vanilie
Pofta buna!