Tartă cu fructe de pădure şi frisca
PrinteazaTartă cu fructe de pădure şi frisca din: faina, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, unt, fructe de padure asortate, zahar, oua, unt, frisca si zahar pudra.
Ingrediente:
- 225 g faina
- 50 g zahar
- sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 150 g unt
- crema si umplutura:
- 400 g fructe de padure asortate
- 100 g zahar
- 3 oua
- 50 g unt
- 300 ml frisca
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se amesteca făina cu zahăr, sare, coajă de lămâie şi unt; se adaugă 2-3 linguri de apă rece de la gheaţă şi se frământă rapid aluatul.
Se modelează din el o bilă şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cca 30 min. Incinge cuptorul la 200 °C.
Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort unsă (0 24 cm), ridicând o margine.
Se rumeneşte la cuptor 10 min., apoi se scoate. Se reduce temperatura din cuptor la 160 °C. 3 Se pasează 200 g fructe de pădure şi se strecoară; se pun la bain-marie şi se amestecă in crema pana ce se raceste.
Se intinde crema pe blat si se mai coace timp de circa 30 de minute. Se scoate din cuptor.
Se bate restul de frisca si se repartizeaza pe prajitura; se orneaza cu 200 g fructe de padure si se pudreaza cu zahar.
Tartă cu fructe de pădure şi frisca
Pofta buna!