Tartă cu fructe de pădure şi frisca

Printeaza

Tartă cu fructe de pădure şi frisca din: faina, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, unt, fructe de padure asortate, zahar, oua, unt, frisca si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 225 g faina
  • 50 g zahar
  • sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 150 g unt
  • crema si umplutura:
  • 400 g fructe de padure asortate
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se amesteca făina cu zahăr, sare, coajă de lămâie şi unt; se adaugă 2-3 linguri de apă rece de la gheaţă şi se frământă ra­pid aluatul.

Se modelează din el o bilă şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cca 30 min. Incinge cuptorul la 200 °C.

Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort unsă (0 24 cm), ridi­când o margine.

Se rumeneşte la cuptor 10 min., apoi se scoate. Se reduce temperatu­ra din cuptor la 160 °C. 3 Se pasează 200 g fructe de pădure şi se strecoară; se pun la bain-marie şi se amestecă in crema pana ce se raceste.

Se intinde crema pe blat si se mai coace timp de circa 30 de minute. Se scoate din cuptor.

Se bate restul de frisca si se repartizeaza pe prajitura; se orneaza cu 200 g fructe de padure si se pudreaza cu zahar.

Tartă cu fructe de pădure şi frisca

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.