Tarta cu fructe proaspete
PrinteazaO reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar, vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura, coacaze, afine si zahar pudra.
Pentru aluat:
- 210 g făină
- un vârf de sare
- 113 g unt la temperatura camerei
- 1 ou mare, bătut
Pentru cremă:
- 3 ouă mari
- 150 g zahăr
- vanilie şi nucşoară după gust
- 80 ml lapte
- 4 lg. unt, tăiat cubulete, la temperatura camerei
- coajă rasă de lămâie
Pentru decor:
- fructe proaspete (căpşuni, mure, zmeură, coacăze, afine)
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Aluatul: Intr-un castron, amestecă făina şi sarea, apoi lasă deoparte. într-un alt castron, înalt, pune untul şi bate-l cu mixerul până devine moale şi cremos. Adaugă zahărul şi continuă să mixezi până când obţii o cremă pufoasă. Treptat, toarnă oul bătut, mixând doar până la omogenizare (dacă insişti, untul se va separa de compoziţie).
Adaugă toată făina odată şi continuă să frămânţi cu mixerul până când obtii o bilă de aluat (opreşte-te, altfel vei obţine un aluat prea tare). Imparte-o în 4 bile egale. Pune-le pe o suprafaţă dreaptă şi apasă-le până când obţii 4 discuri; înveleşte-le în folie de plastic şi lasă-leîn frigider 30 min. Pregăteşte 4 forme mici pentru tarte, cu bază detaşabilă.
Scoate aluatul din frigider şi întinde cu grijă fiecare disc, până la grosimea de aproximativ 3 mm şi diametrul cu 1-2 cm mai mare decât cel al formelor. Aşază aluatul în forme, fără să întinzi, şi îndepărtează marginile în exces. înţeapă aluatul din loc în loc, să nu se umfle. Mai pune în frigider 20 min. între timp, încinge cuptorul la 205°C, pune grătarul în centru şi, când scoţi tartele, acoperă-le cu hârtie de copt şi pune deasupra, drept greutate, orez sau boabe de fasole. Lasă la copt cam 20-25 min.
Crema: Cât se coace aluatul, pregăteşte un castron la bain-marie. Amestecă uşor, cu telul, ouăle, zahărul şi mirodeniile, plus vreo 50-80 ml lapte, până când compoziţia devine groasă ca o smântână. Va dura cam 10 min. la de pe foc şi trece imediat printr-o strecurătoare, ca să îndepărtezi eventualele cocoloaşe.
Cu telul, amestecă untul în compoziţie, apoi coaja de lămâie rasă. Toarnă apoi crema peste tarte şi uniformizează. Redu temperatura cuptorului la 177°C şi coace tartele cam 10 min. sau până când crema e închegată pe margini, darîncă moale în centru.
Fructele: După ce tartele s-au răcit puţin, aşază fructele deasupra şi pudrează cu zahăr. Lasă să se răcească la temperatura camerei.
Tarta cu fructe proaspete
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu caise proaspete
- prajitura cu piersici proaspete
- tarta cu piersici proaspete