Tarta cu fructe rosii
PrinteazaO reteta de tarta cu fructe rosii din: faina, migdale, zahar pudra, unt, esenta de migdale, oua, coaja de lamaie, frisca, midon, zahar tos, coacaze rosii, zmeura, capsuni si inimioare de ciocolata alba.
- 200 g faina
- 75 g migdale macinate
- 40 g zahar pudra
- 100 g unt
- cateva picaturi esenta de migdale
- 3 oua+4 galbenusuri, batute
- coaja rasa de la 2 lamai
- 300 ml frisca lichida
- 3 lingurite amidon dizolvat cu 2 linguri de lapte
- 50 g zahar tos
- 500 g fructe: coacaze rosii, zmeura, capsuni, taiate bucati
- 100 g gem de capsuni, trecut prin sita
- inimioare de ciocolata alba, pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un tocator electric, combina faina, zaharul pudra, untul si esenta de migdale pana obtii aspectul de pesmet. Adauga 1 ou si strange aluatul intr-o minge; acopera cu folie si da la rece 15 minute. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 C.
Intinde aluatul intr-o foaie subtire si asaza in forma rotunda de tarta de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Taie excesul de pe margine, pune boabe, inteapa cu furculita si da 20 de minute la cuptor. Indeparteaza folia si boabele si da la cuptor 10 minute, pana cand se rumeneste. Micsoreaza temperatura la semnul 4/180C.
Bate ouale ramase cu coaja de lamaie, frisca, amidonul si zaharul tos intr-un vas la foc mic 5 minute. Toarna crema in tarta si da la cuptor 20-25 de minute, apana cand se intareste, lasa sa se raceasca si apoi da la rece minimum 2 ore.
Amesteca fructele si gemul si asaza-le deasupra. Onreaza cu inimioare de ciocolata alba.
Inimioare de ciocolata alba: Topeste 75 g ciocolata alba si toarna intr-i punga de plastic gros. Taie un colt mic si deseneaza pe tava racita si tapetata cu hartie formele de inimioare: mai intai conturul si apoi umple interiorul. Sau deseneaza cu creionul inimioarele, intoarce hartia si umple forma, urmand conturul desenat. Da la rece pana se intaresc.
Tarta cu fructe rosii
Pofta buna!
UN big like
Nu prea ma pricep la tarte
Vreau si eu din tarta asta