Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapte

Printeaza

Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapte din: inghetata, faina, unt, sare, apa, fructe, zahar, zeama de lamaie, lapte, bicarbonat, iaurt, crema lapte.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • un vârf de cuţit de sare şi puţină apă
  • 1 kg fructe de sezon (pot fi vişine, cireşe, mere, pere, caise, piersici)
  • 200 g zahăr
  • 4-5 picături zeamă de lămâie
  • 11 lapte
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 500 g iaurt
  • 150 g apă
  • 150 g cremă de lapte

Mod de preparare:

Compoziţie fructe: din 200 g zahăr şi câteva picături de zeamă de lămâie se face un caramel.

Când acesta a căpătat o culoare brun deschis, se adaugă fructele proaspete, tăiate în felii subţiri, şi se lasă la fiert 15 minute.

Dacă fructele nu sunt zemoase, se mai adaugă şi puţină apă.

Aluat tartă: se amestecă făina, untul, sarea şi apa şi se face un aluat mediu ca densitate, care se lasă o oră la frigider.

Pe o planşetă se întinde aluatul într-o foaie subţire, care apoi se pune în forme de tartă, se înţeapă cu o furculiţă, se adaugă amestecul de fructe şi se dă la cuptor, la 170°C, cam 20 minute.

Crema de lapte se obţine dintr-un litru de lapte care se fierbe la foc redus cu 250 g zahăr şi o linguriţă bicarbonat de sodiu, până capătă culoare de caramel, apoi se răceşte şi se ţine la frigider.

Se fierbe iaurtul cu apa, se amestecă bine, se lasă să se răcească, după care se adaugă 150 g cremă de lapte şi apoi tot amestecul se dă la congelator.

Timp de o oră, din sfert în sfert de oră se scoate îngheţata din congelator şi se mixează, până se leagă.

Apoi se păstrează în congelator.

 

Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapte

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.