Tarta cu fructe si smantana

Printeaza

Tarta cu fructe si smantana

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina moale
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 160 g zahar
  • sare
  • 1 cutie caise (850 ml)
  • 600 g coacaze rosii
  • 400 g smantana
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura sue de lamaie
  • 30 g fulgi de migdale
  • 150 g dulceata de caise

 

 

Mod de preparare:

Tarta cu fructe si smantana: Puneti faina intr-un castron. Faramitati drojdia si dizolvati-o in laptele caldut.

Adaugati-o peste faina impreuna cu margarina, 1 galbenus, coaja de lamaie, 60 g zahar si 1 varf de cutit de sare.

Framan­tati totul pana obtineti un aluat omogen. Lasati-l sa creasca intr-un loc cald circa 40 de minute. Scurgeti caisele.

Desprindeti coacazele de pe ciorchine. Amestecati smantana cu 60 g zahar, intaritor, 3 albusuri si sucul de lamaie, bateti bine.

Framantati aluatul inca o data, intindeti-l pe o tava unsa inainte cu grasime, apoi intindeti si crema.

Asezati fructele si presarati-le cu 40 g zahar.

Acoperiti prajitura si lasati-o sa creasca inca 10 minute. Incingeti cuptorul la 200°C.

Coaceti prajitura circa 40 de minute, pe al doilea nivel al cuptorului. Prajiti migdalele fara adaos de grasime. Lasati  prajitura sa se raceasca.

Intre timp fierbeti dulceata. Cat este calda, intindeti-o peste prajitura. Presarati fulgii de migdale

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. La tarta de fructe am pus si cateva felii de kiwi. A fost delicioasa. Voi ce fructe folositi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.