Tarta cu fructe uscate

Printeaza

Tarta cu fructe uscate din: faina, ulei, zahar, rom, alune, caise, smochine, curmale, prune, pesmet, fulgi de migdale.

Ingrediente:Tarta cu fructe uscate

  • 300 g făină
  • 200 ml ulei
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 ml rom
  • 50 g alune, măcinate
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 100 g caise uscate
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g curmale
  • 100 g prune uscate
  • zeama de la 1 lămâie
  • 50 g pesmet
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul, uleiul, alunele şi scorţişoara. Frămânţi aluatul, apoi îl acoperi cu folie şi îl dai deoparte, 1 oră.

Pui fructele uscate într-un bol, torni peste ele romul şi zeama de lămâie şi le laşi aşa câteva minute, apoi le combini cu pesmetul.

Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei, şi îl dai la cuptorul bine încins, aproximativ 20 de minute.

Il umpli cu amestecul din fructe uscate, presari zahărul vanilat şi fulgii de migdale.

Bagi din nou în cuptor, încă 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta savuroasa cu fructe de padure

Tarta savuroasa cu fructe de padure din: faina, unt, fructe de padure, zahar. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 10-20 ml apă un praf sare Pentru umplutură: 400 g fructe de pădure 200 g zahăr   Mod de preparare: Fructele se pun la fiert cu 200 g zahăr şi se lasă deoparte […]

 

Tarta cu fructe proaspete

Tarta cu ciocolata si fructe asortate

Tarta cu ciocolata si fructe asortate din: faina, unt, zahar, sare, oua, portocala, lamaie, praf de copt, ciocolata neagra, unt, frisca, zmeurata, smochine, arahide, zmeura, afine. Ingrediente: Blat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr brun 1 praf sare 3 gălbenuşuri coaja rasă de la 1 portocală şi 1 lămâie 1 plic praf […]

 

Tarta cu varza murata

Tarta simpla cu fructe

Tarta simpla cu fructe din: unt, zahar, faina, sare, otet, galbenus. Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 340 g făină sare 1 linguriţă cu oţet mere 1 gălbenuş   Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşul cu zahărul, adăugaţi sare, oţet şi faină. Frământaţi un aluat pe care îl lăsaţi la rece 1 oră, apoi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.