Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, esenta de vanilie, sare. Descoperă secretul unui chec pufos și delicios cu această rețetă tradițională de familie. Perfect echilibrat și ușor de preparat, acest chec este o alegere ideală pentru orice ocazie. Ingrediente: 4 ouă la temperatura […]
Tarta cu fulgi si mere
PrinteazaTarta cu fulgi si mere din: aluat de foitaj, mere, fulgi de ovaz, zahar tos, zahar vanilinat, oua, scortisoara, miez de nuca, alune de padure, lapte, unt, coacaze rosii, zahar pudra, frisca.
- un pachet aluat de foitaj
- 4 mere
- 100 g fulgi de ovaz
- 75 g zahar tos
- doua pliculete zahar vanilinat
- 3 oua
- scortisoara
- 100 g miez de nuca
- 100 g alune de padure
- 100 ml lapte
- 20 g unt
- 300 g coacaze rosii
- 50 g zahar pudra
- frisca
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se pun fulgii de ovăz şi se toarnă deasupra laptele clocotit.
Se adaugă zahărul tos, se amestecă şi se lasă să se răcească.
Când fulgii sunt reci, se adaugă o linguriţă cu scorţişoară, miezul de nucă şi alunele de pădure tocate mărunt, zahărul vanilinat şi ouăle.
Se presară merele date pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se amestecă totul până se încorporează toate ingredientele.
Se presează foitajm cu un sucitor până se obţine o foaie mai subţire şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se toarnă compoziţia, se nivelează şi sţ introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu circa 30 de minute, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Se lasă să se răcească în tavă, se taie pătrate şi se presară cu zahăr pudră.
Se serveste calduta sau rece, cu coacaze rosii si cu frisca.
Tarta cu fulgi si mere
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie
Pofta buna!