Tarta cu galbiori

Printeaza

Tarta cu galbiori din: faina, zahar, drojdie, ulei, galbiori, oua, banza de vaci, ceapa, telemea, smantana, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_galbiori

  • 300 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • 100 g ulei
  • 250 g galbiori
  • 4 oua
  • 100 g branza de vaci dulce
  • 1 ceapa
  • 50 g telemea
  • 50 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dizolvaţi drojdia în puţină apă călduţă, adăugaţi zahărul şi 1 lingură făină, amestecaţi ingredientele şi lăsaţi maiaua să crească 15 – 20 de minute.

Turnati-o apoi peste restul.de făină şi adăugaţi 1 lingură ulei şi atâta apă călduţă, câtă este necesară pentru a putea frământa un aluat mai tare. Puneţi aluatul la crescut, la loc cald.

Curăţaţi gălbiorii, tăiaţi – i în jumătăţi dacă sunt mai mari şi căliţi-i în ulei, îm­preună cu ceapa tocată, după ce le-aţi presărat cu sare şi piper.

Amestecaţi 3 ouă bătute cu brânza, telemeaua rasă, smântână, jumătate din cantitatea de pătrunjel verde tocat şi condimentaţi amestecul după gust. Adăugaţi şi amestecul cu gălbiori şi omogenizaţi bine.

Ungeţi cu ulei o tavă de tarte, întindeţi din aluat o foaie, cu grosimea de 5mm şi turnaţi peste foaie ames­tecul cu gălbiori.

Nivelaţi-l şi ungeţi deasupra cu ou bătut. Coaceţi tarta la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.

Taiati-o în pătrate după ce se răceşte puţin şi, înainte de servire, presărati-o cu pătrunjel verde tocat.

Tarta cu galbiori

Tarta_cu_galbiori

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.