Tarta crocanta cu nuci si miere din: faina, zahar, unt, oua, nuci, alune, migdale, lapte, unt, frisca, miere. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g zahăr 125 g unt un ou întreg + un gălbenuş Pentru caramel: 230 g mix de nuci, alune, migdale 100 g zahăr 4 linguri lapte 200 g frişcă lichidă […]
Tarta cu gem de capsuni si frisca
PrinteazaTarta cu gem de capsuni si frisca din: faina, oua, unt, zahar, lapte, sare, gem de capsuni, frisca, struguri.
- 250 g făină
- 3 ouă
- 100 g unt
- 50 g zahăr
- 50 ml lapte
- 1 vârf de cuţit sare
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 g gem de căpşuni
- 200 g frişcă (opţional)
- 200 g struguri (opţional)
Mod de preparare:
Se freacă într-un castron untul cu zahărul până se omogenizează. Se adaugă apoi 2 gălbenuşuri şi un ou întreg, sarea, zahărul vanilat, laptele şi făina. Se amestecă din nou foarte bine.
Coca astfel formată se bagă la frigider pentru o oră. Apoi, se iau formele de tarte, se tapetează cu hârtie pergament, şi se pune un strat de 3-4 mm grosime din cocă.
Tartele se înţeapă cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a nu se umfla şi se bagă la cuptor, la foc mediu.
Când sunt gata, se scot, se lasă să se răcească şi se ung cu un strat de gem, apoi se decorează (opţional) cu frişcă şi boabe de struguri.
Tarta cu gem de capsuni si frisca
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta crocanta cu nuci si miere
Pofta buna!