Tarta cu gem si nuci din: făină, ulei, apă fierbinte, praf de copt, sare, gem de orice fel, nuci, gris.
Ingrediente:
350 g făină 150 ml ulei 200 ml apă fierbinte 1/2 linguriţă praf de copt 1 vârf de cuţit de sare 500 g gem de orice fel 200 g nuci mărunţite 4 linguri griş
Mod de preparare:
Apa clocotită cu uleiul o torni peste compoziţia de făină, praf de copt şi sare.
Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele. Laşi aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute.
Ulterior, îl modelezi şi-l întinzi într-o tavă.
Peste aluat presari grişul, pui gemul amestecat cu nucile mărunţite şi dai tava la cuptor 35-40 de minute.
Tarta cu gem si nuci
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu branza si smochine din: aluat de patiserie, smochine, ceapa rosie, branza albastra, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, cimbru, rucola. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 3 smochine proaspete 2 cepe rosii 50gr brânză albastră 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oțet balsamic 1 lingurita zahar brun 1 praf cimbru […]
Turta dulce cu gem din: zahar, unt, faina, oua, sare, apa, scortisoara, nucsoara, ghimbir, bicarbonat, gem, fructe. Ingrediente: 400 g zahăr 100 g unt 1 kg făină 2 ouă 1 praf de sare 250 ml apă fierbinte 4 linguriţe scorţişoară 2 linguriţe nucşoară 1 linguriţă praf de qhimbir 2 linguriţe bicarbonat 1 borcan gem de […]
Pofta buna!