Salată de Primăvară cu Gălbenele din: salata verde, castravete, galbenele, ardei, rucola, feta, seminte de dovleac, ulei, otet, miere, sare, piper. Salata este o alegere vibrantă și nutritivă, perfectă pentru a aduce culoare și diversitate pe masa de prânz sau cină. Gălbenelele, nu doar că înfrumusețează orice grădină, dar sunt și comestibile, oferind o notă […]
Tarta cu gem, struguri si jeleu
PrinteazaTarta cu gem, struguri si jeleu din: făină, unt, sare, apa rece, gem de coacaze, struguri de masa albi si negri, jeleu de tort.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- 80 ml apă rece
Pentru umplutură:
- 1 borcan gem de coacăze
- 700 g struguri de masă albi şi neguri
- 1 pachet jeleu de tort
Mod de preparare:
Cerni faina, adaugi untul, sarea, apa rece şi frămânţi un aluat omogen. Il înveleşti în folie de plastic şi îl laşi să se odihnească în frigider :imp de 30 de minute.
Aşezi aluatul într-o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină, având grijă să îmbraci şi pereţii. Pui hârtie de copt peste aluat, aşezi boabe de fasole şi introduci forma la cuptor pentru 15 minute.
Scoţi hârtia de copt şi fasolea şi mai laşi 15 minute la cuptor, după care dai la răcit. După ce s-a răcit blatul, întinzi gemul şi pui boabele de struguri.
Pregăteşti jeleul conform indicaţiilor de pe ambalaj şi îl torni uniform peste boabele de struguri. Dai la rece prăjitura timp de două ore înainte să o serveşti.
Tarta cu gem, struguri si jeleu
Pofta buna!
Salată de Primăvară cu Gălbenele