Tarta cu gem
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu gem din: oua, faina, unt, zahar, gem de visine, praf de copt si esenta de vanilie.
- 3 oua
- 500 g faina
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 300 g gem de visine
- 1 pliculet cu praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Freacă spumă untul cu zahărul până devine cremos. încorporează gălbenuşurile unul câte unul. Adaugă făina cernută proaspăt, praful de copt şi esenţa de vanilie după gust.
Frământă cu mâna iar când aluatul este gata, opreşte o bucată de mărimea unei mingi de tenis. Intinde aluatul cu mâna în forma de tartă tapetată cu făină (acoperă şi marginile), înţeapă aluatul cu o furculiţă şi dă-l la cuptorul încins pentru zece minute.
Intre timp, amestecă gemul de vişine cu 1-2 linguri cu apă rece şi adaugă, pentru un plus de gust, un strop de esenţă de vanilie.
Intinde gemul peste aluat şi decorează cu fâşii modelate din aluatul oprit. Dă la cuptor din nou, pâna când tarta devine aurie, iar aluatul s-a copt. Taie doar după ce s-a răcit.
Tarta cu gem
Pofta buna!