Tarta cu grepfrut
PrinteazaTarta cu grepfrut din: faina, unt, ou, zahar, apa, faina, lapte, vanilie, grepfrut rosu.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt rece
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri apă rece
Pentru cremă:
- 5 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 2 linguri făină
- 350 ml lapte
- 1 păstaie vanilie
Pentru decor:
- 1 grepfrut roşu
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe, cu oul şi zahărul. Dacă ţi se pare că aluatul nu se leagă, adaugi apa rece treptat până obţii un aluat nisipos pe care-l dai la frigider 30 de minute.
Ulterior, întinzi aluatul într-o formă de copt, îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, îl acoperi cu hârtie de copt peste care pui boabe de fasole. Dai tava 15 minute la cuptorul preîncălzit la 180 °C.
Ulterior, scoţi boabele de fasole şi hârtia de copt şi mai laşi aluatul la cuptor încă 10 minute, până când se rumeneşte uşor.
Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi făina şi amesteci uşor până se încorporează. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie, apo îl tomi peste compoziţii cu gălbenuşuri şi amestec continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Pui crema in baie de aburi, o amestec continuu şi o laşi să fiarbi două minute. Ulterior, o tomi peste blatul de tartă.
Decorezi prăjitura cu bucăţ de grepfrut şi o dai la frigider peste noapte.
Pofta buna!