Salata aromata cu gulii din: gulii, morcovi, castravete, su de lamaie, ulei. Ingrediente: 2 gulii 2 morcovi un castravete de seră sucul unei lămâi ulei de măsline Mod de preparare: Guliile, morcovii şi castravetele se curăţă, se spală şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu sucul unei jumătăţi de lămâie […]
Tarta cu gulii, branza si sunca
PrinteazaTarta cu gulii, branza si sunca din: unt, ceapă, frunzuliţe de cimbru, şuncă de Praga, gulii, brânză cedar, mozzarella, sare, piper.
- 85 g unt
- 1 ceapă
- 1 lingură frunzuliţe de cimbru
- 5 felii şuncă de Praga
- 1,5 kg gulii tăiate felii subţiri
- 70 g brânză cedar rasă
- 125 g mozzarella bine scursă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încinge într-o tigaie jumătate din cantitatea de unt.
Se ţaie ceapa felii subţiri şi se prăjeşte în unt.
Se presară cimbru şi se mai prăjeşte 8 mia până ce se rumeneşte uşor. .
Se taie şunca în fâşii groase. Feliile de gulii se opăresc 2 min. în apă cu sare; se scurg şi se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă din nou să se scurgă.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tartă şi se unge cu puţin unt; se aşază apoi 1/2 din cantitatea de legume, se sărează şi se piperează.
Se acoperă cu jumătate din cantitatea de ceapă şi se presără o porţie de şuncă şi cedar.
Se reia apoi procedeul; deasupra se aşază restul de unt şi se coace totul cca 10 min. în cuptorul pregătit.
Se taie mozzarella în felii subţiri şi se repartizează pe tartă; se mai coace 45 min. şi se serveşte caldă.
Tarta cu gulii, branza si sunca
Pofta buna!
poate iti place si:
Tigaie de gulii
Tigaie de gulii din: gulii, ceapa, suc de rosii, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 gulii 2 cepe 500 ml suc de roşii o legătură ceapă verde o crenguţă cimbru 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Cepele se taie mărunt, se călesc cu *un căţel […]
Pofta buna!