Tarta gustoasa cu capsuni
PrinteazaTarta gustoasa cu capsuni din: faina, unt, smantana, sare, zahar, lapte, vanilie, capsuni.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt 82% grăsime, foarte rece
- 100 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş
- 1 lingură smântână
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 600 ml lapte
- 100 g unt
- 4 gălbenuşuri
- zahăr, după gust
- 3 linguri făină
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
Pentru decor:
- căpşuni
- 1/2 plic tort-gelee roşu
Mod de preparare:
Pentru blat, cerni făina într-un castron şi pui untul tăiat cubuleţe şi îl încorporezi în făină, apoi adaugi, pe rând, restul ingredientelor pentru aluat. Frămânţi, şi aluatul obţinut îl înfăşori în folie şi îl dai la rece 30 de minute.
Il scoţi şi îl întinzi, apoi îl aşezi într-o formă de tartă tapetată şi îl înţepi din loc în loc. Dai tava la cuptorul încins până când aluatul începe să se rumenească pe margini. îl răstomi din tavă şi îl dai la rece.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, apoi adaugi făina şi continui să mixezi. Torni laptele în fir subţire şi începi să îl omogenizezi cu telul, apoi aşezi vasul pe foc mic, amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia.
Opreşti focul, încorporezi untul, esenţa, o laşi la răcit şi o torni peste blatul de tartă. Ornezi cu căpşunile spălate şi uscate, şi torni tortul-gelee preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Dai prăjitura la frigider peste noapte.
Pofta buna!