Tarta gustoasa cu dovleac si branza

Printeaza

Tarta gustoasa cu dovleac si branza din: faina, margarina, apa, sare, ulei, cimbru, dovleac, praz, feta.

Ingrediente:Tarta_gustoasa_cu_dovleac_si_branza

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 ml apă
  • 170 g margarina
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • o lingură ulei
  • puţin cimbru
  • 250 g dovleac curatat de coaja
  • un praz
  • 250 g branza feta

 

Mod de preparare:

Prazul se taie rondele, păstrând puţin si din partea verde, si se pune la călit în ulei. Dovleacul se taie felii cât se poate de subţiri şi se pun şi ele în tigaie lângă praz. Se lasă 10 minute.

Aluatul, obţinut prin amestecarea până la omogenizare a
tuturor ingredientelor, se aşază în tava mare a aragazului tapetată cu hârtie de copt. Se pun prazul şi feliile de dovleac.

Se fărâmiţează brânza şi se aşază deasupra, se presară cimbru şi se aduc marginile spre interior, formând, pe cât posibil, o tartă rotundă. Se laşă la cuptor 30 de minute.

Tarta gustoasa cu dovleac si branza

Tarta_gustoasa_cu_dovleac_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.