Tarta gustoasa cu dovleac si branza
PrinteazaTarta gustoasa cu dovleac si branza din: faina, margarina, apa, sare, ulei, cimbru, dovleac, praz, feta.
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 ml apă
- 170 g margarina
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- o lingură ulei
- puţin cimbru
- 250 g dovleac curatat de coaja
- un praz
- 250 g branza feta
Mod de preparare:
Prazul se taie rondele, păstrând puţin si din partea verde, si se pune la călit în ulei. Dovleacul se taie felii cât se poate de subţiri şi se pun şi ele în tigaie lângă praz. Se lasă 10 minute.
Aluatul, obţinut prin amestecarea până la omogenizare a
tuturor ingredientelor, se aşază în tava mare a aragazului tapetată cu hârtie de copt. Se pun prazul şi feliile de dovleac.
Se fărâmiţează brânza şi se aşază deasupra, se presară cimbru şi se aduc marginile spre interior, formând, pe cât posibil, o tartă rotundă. Se laşă la cuptor 30 de minute.
Tarta gustoasa cu dovleac si branza
Pofta buna!