Tarta gustoasa cu struguri

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare, struguri, zahar, apa rece.

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g unt proaspăt
  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 kg struguri
  • 200 g zahăr (pentru sirop)
  • 1 cana cu apa
  • 1 lingură apă rece

 

Mod de preparare:

Pe o planşetă pui făina cernută, la mijloc pui o linguriţă de zahăr, un praf de sare, 1 lingură de apă foarte rece, gălbenuşurile şi untul (înmuiat puţin). Frămânţi repede, formezi o minge şi laşi aluatul să se odihnească cel puţin 2 ore.

Dacă laşi aluatul de pe o zi pe alta, acesta va fi mult mai fraged. Intinzi o foaie rotun­dă de 1/2 cm grosime. Ungi forma de tartă cu puţin unt, aşezi foaia în formă şi o apeşi cu degetul pe margini, înlătu­rând restul de aluat care iese peste bordura tăvii.

Faci 4-5 înţepături în aluat pentru a împiedica umflarea lui, dar ai grijă să nu fie prea mari, altfel pătrunde la copt zeama de fructe. Aşezi pe foaie boabele de struguri, spălate şi scurse şi torni deasupra siropul foar­te legat. Dai la cuptor până se coace foaia. Pentru prepararea siropului se combina zaharul cu apa si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. “torni deasupra siropul foar­te legat” care sirop? cum se face? ai scris doar ca nevoie de 200g de zahar. cred ca ti-a scapat partea asta din reteta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.