Tartă cu gutui, migdale si cacao
PrinteazaO reteta savuroasa de Tartă cu gutui, migdale si cacao din: faina, unt, zahar pudra, oua, praf de copt, coaja de lamaie, sare, migdale, cacao, unt, branza mascarpone, zeama de lamaie, zahar si apa.
aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 125 g zahar pudra
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- sare
umplutura:
- 150 g migdale macinate
- 150 g zahar pudra
- 125 g cacao
- 150 g unt
- 3 oua
- 250 g branza mascarpone
- 3 gutui
- 3 linguri zeama de lamaie
sirop:
- 100 g zahar
- 250 ml apa
Mod de preparare:
Spălaţi, curăţaţi de coajă şi de miezul lemnos gutuile apoi tăiaţi-Je în felii cât mai subţiri.
Turnaţi zeama de lămâie peste acestea apoi apa si zahărul. Fierbeţi amestecul timp de 15 minute la foc mic, lăsaţi-l apoi la răcit.
Frământaţi ingredientele pentru aluat: făina, untul tăiat bucăţele, zahărul praf, ouăle, praful de copt şi coaja rasă de lămâie până când este omogen, apoi puneţi-l la rece.
Amestecaţi într-un vas migda¬lele măcinate cu cacao şi zahărul pudră apoi adăugaţi brânza mascarpone. Incorporaţi pe rând ouăle în umplutură.
Din aluat întindeţi o foaie rotundă, dacă este nevoie presăraţi făină.
Tapetaţi cu această foaie o formă rotundă de tartă, tăiaţi excesul de aluat de pe margini şi înţepaţi cu furculiţa din loc în loc.
Turnaţi umplutura peste aluat, apoi aranjaţi feliile de gutui peste aceasta.
Presăraţi migdale tocate pe margine şi ţineţi la cuptor, la foc potrivit aproximativ 35 – 40 de minute. Lăsaţi tarta la răcit înainte de tăiere. Pudraţi feliile cu zahăr înainte de servire.
Tartă cu gutui, migdale si cacao
Pofta buna!
Tare buna trebuie sa fi fost 🙂