Tarta cu iaurt si cirese
PrinteazaTarta cu iaurt si cirese din: faina, unt, zahar, galbenus, apa rece, sare, iaurt, cirese.
- 250 g faina
- 125 g unt
- 50 g zahar
- un galbenus
- o lingura apa rece
- un praf sare
pentru umplutura:
- 300 ml iaurt bine scurs
- 3 galbenus
- cirese fara samburi
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina şi untul se desfac între degete. După ce untul a fost complet absorbit de făină, se pune zahărul.
Se adaugă gălbenuşul, apa şi sarea şi se amestecă. Se frământă un pic, se înveleşte aluatul în folie şi se dă la,rece pentru aproximativ 30 de minute.
Pe masa uşor presărată cu făină se întinde aluatul, se taie bucăţi de mărimea tartelor şi se tapetează formele de tartă.
Se pune iaurtul amestecat cu gălbenuşurile, apoi cireşele fără sâmburi şi se dau la cuptor pentru 25 de minute.
Tarta cu iaurt si cirese
Pofta buna!