Tarta cu iaurt, rom si caspuni
PrinteazaTarta cu iaurt, rom si caspuni din: oua, unt, faina, apa rece, iaurt, brânză dulce, zahăr, coajă rasă de portocală, smântână, griş, esenţă de rom, căpşuni, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 g unt
- 225 g făină
- 1 lingură apă rece
Pentru cremă:
- 6 ouă
- 500 g iaurt
- 5 linguri brânză dulce
- 5 linguri zahăr
- 1 lingură coajă rasă de portocală
- 2 linguri smântână
- 4 linguri griş
- 1 lingură esenţă de rom
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- câte 1 lingură unt şi făină pentru formă
Pentru topping:
- 300 g căpşuni
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, baţi cu furculiţa oul şi 1 lingură de apă rece, apoi adaugi untul rece, de la frigider, tăiat în cubuleţe sau dat pe răzătoarea mare şi făina cernută.
Amesteci totul cu mâna, foarte repede, pentru a nu se topi untul, până obţii un aluat omogen.
Il înveleşti în folie alimentară şi îl păstrezi în frigider pentru 1/2 oră.
Pentru cremă, baţi bine ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat.
Adaugi treptat iaurtul, smântână, brânza dulce şi omogenizezi, încorporezi grisul, coaja de portocală şi esenţa de rom. Rezultă o compoziţie moale, dar care se va întări la copt.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul pentru tartă sub forma unui disc şi tapetezi cu el baza şi pereţii unei forme de 30 cm, în prealabil unsă şi presărată cu făină. înţepi aluatul din loc în loc şi îl coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 7 minute.
Scoţi tava, întinzi crema şi coci tarta 3/4 oră. O scoţi la răcit pe un grătar.
O decorezi cu felioare de căpşuni şi o pudrezi cu zahăr.
Tarta cu iaurt, rom si caspuni
Pofta buna!
Foarte buna tarta, imi place, bravo inca o data