Tarta cu inghetata
PrinteazaO reteta de tarta cu inghetata din: biscuiti, unt, inghetata de vanilie, siropd e ciocolata, frisca si bombonele.
- 2 cesti de biscuiti cu cacao faramitati
- 5 linguri de unt topit
- 550 ml inghetata de vanilie
- sirop de ciocolata
- frisca
- bombonele decorative
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 163 de grade Celsius. Intre timp, biscuiţii fărâmiţaţi se amestecă cu untul într-un bol, până când se înmoaie, iar apoi se aşază într-o tavă specială pentru tarte, se dau la cuptor şi se ţin 10 minute.
După ce s-au răcit, se întinde îngheţata deasupra şi tarta astfel obţinută se ţine în congelator în jur de 1 oră, până când îngheţata se întă eşte.
Când este gata, se taie în felii, se stropeşte cu sirop de ciocolată, se decoreaza cu o cupă de frişcă şi deasupra se presară bombonele mici, vesele şi colorate.
Tarta cu inghetata
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu inghetata