Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere
PrinteazaTarta irlandeza de ciocolata, cu pere
- 1 lămâie
- 1 ou
- 30 g smântână
- 300 g aluat fraged
- 4 pere-jambon bine coapte
- 50 g ciocolată amăruie
- 75 g unt
- 80 g migdale măcinate
Mod de preparare:
Se curăţă perele de coajă şi sâmburi, se taie felii şi se pun într-o farfurie adâncă. Se toarnă deasupra zeama de la lămâie şi se dă la rece. Se întinde aluatul în tava unsă cu unt. Se freacă untul (după ce se lasă la cald, la înmuiat, o jumătate de oră) cu oul şi migdalele.
Intr-o cratiţă, la foc mic, se amestecă smântână cu ciocolata şi se toarnă peste unt, amestecând continuu. Se omogenizează şi se pune în tavă, peste aluat. Se ornează cu perele şi se dă la cuptor.
Tarta irlandeza de ciocolata cu pere
Pofta buna!