Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere

Printeaza

Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere

Ingrediente:Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere

  • 1 lămâie
  • 1 ou
  • 30 g smântână
  • 300 g aluat fra­ged
  • 4 pere-jambon bine coapte
  • 50 g cioco­lată amăruie
  • 75 g unt
  • 80 g migdale măcinate

 

Mod de preparare:

Se curăţă perele de coajă şi sâmburi, se taie fe­lii şi se pun într-o farfurie adâncă. Se toarnă deasupra zeama de la lămâie şi se dă la rece. Se întinde aluatul în tava unsă cu unt. Se freacă untul (după ce se lasă la cald, la înmuiat, o ju­mătate de oră) cu oul şi migdalele.

Intr-o cratiţă, la foc mic, se amestecă smântână cu cioco­lata şi se toarnă peste unt, amestecând conti­nuu. Se omogenizează şi se pune în tavă, peste aluat. Se ornează cu perele şi se dă la cuptor.

Tarta irlandeza de ciocolata cu pere

Tarta irlandeza de ciocolata cu pere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.