Tarta italiana cu Ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, oua, lamaie, sare, zahar, lapte, scortisoara, fidea, branza ricotta, portocala glasata, rom, coaja de lamaie verde.
Ingrediente blat:
- 180 g făină
- 125 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- sare
- 100 g zahăr
Ingrediente umplutură:
- 350 ml lapte
- 1 praf sare
- 1 linguriţă scorţişoară
- 100 g zahăr
- 60g Vermicelli (fidea)
- 3 ouă
- 500 g brânză Ricotta
- 30 g coajă de lămâie şi de portocală glasată şi tocată
- sucul şi coaja rasă de la o lămâie verde
- 3 linguri rom
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, fulgi de unt, gălbenuşuri, coajă de lămâie, 1 praf de sare şi zahăr. Se dă la rece 30 min.
Laptele se dă în fiert cu sare, scorţişoară şi 50 g zahăr. Se fierbe înăuntru fideaua 15 min. Se scurge şi se lasă să se răcorească. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu Ricotta, fructe, suc de lămâie şi rom. Se înglobează fideaua. Albuşul se bate cu 50 g zahăr şi se înglobează în crema de Ricotta.
Se îmbracă în aluat forma unsă; se ridică o margine. Se umple cu Ricotta şi se coace 50 min. la 180® C. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească 10 min. şi se scoate din formă.
SFAT
Tarta italiană se serveşte la cappuccino: se prepară un espresso tare şi se aşază deasupra lapte bătut spumă cu o maşină specială sau chiar cu telul. Se presară puţină pudră de cacao.
Pofta buna!