Tarta cu jeleu

Printeaza

Tarta cu jeleu din: faina, unt, sare, prune, zahar, nuci, gris, suc de prune.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apă

Pentru umplutură:

  • 300 g prune
  • 100 g zahăr
  • 100 g nuci
  • 2 linguri griş
  • 1 plic tort-gelee transparent
  • 200 ml suc de prune

 

Mod de preparare:

Amesteci untul rece cu făina, până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi sarea, gălbenuşul şi apa rece şi frămânţi până când se omogenizează.

Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute, îl întinzi şi-l aşezi într-o tavă tapetată.

Pentru umplutură, speli prunele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Le amesteci cu nuca sfărâmată, grişul şi zahărul şi pui umplutura peste aluat. Nivelezi şi dai tava la cuptor până se rumeneşte tarta.

O scoţi şi o laşi la răcit.

Prepari tortul-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi-l amesteci cu sucul de prune. Torni jeleul peste tartă şi o dai la frigider peste noapte.

A doua zi, o decorezi după gust şi imaginaţie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.