Tartă cu kaiser
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu kaiser din: praz, cimbru, unt, branza de vaci, oua, smantana, kaiser, parmezan, aluat de foitaj, sare, piper si marar.
- un fir de praz
- două fire de cimbru
- 50 g unt
- 200 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 200 ml smântână
- 200 g kaiser
- 75 g parmezan
- un pachet aluat de foitaj
- sare
- piper
- pătrunjel
- mărar
Mod de preparare:
Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia apoi se aşază într-o tavă de tartă şi se introduce la frigider pentru zece minute.
Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele sau se toacă mărunt şi se pune într-un castron.
Se topeşte untul într-o cratiţă şi când s-a încins se adaugă prazul şi cimbrul. Se căleşte zece minute fără să se ardă, se ia de pe foc, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Intr-un bol se adaugă smântână, brânza de vaci, ouăle, parmezanul ras, sare şi piper după gust.
Se mixează, se pune kaiserul tocat mărunt şi se amestecă cu o lingură. Se scoate tava cu aluat din frigider, se toarnă compoziţia, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc potrivit 30-40 de minute, se lasă să se răcească în tavă zece minute şi se serveşte. In loc de cimbru se poate folosi pătrunjel sau mărar tocat.
Tartă cu kaiser
Pofta buna!