Tarta cu kaizer si telina
PrinteazaTarta cu kaizer si telina din: faina, drojdie, zahar, unt, vin alb, ceapa, ulei, telina, kaizer afumat, smantana, cascaval, oua, piper, chimen, patrunjel.
- 300 g făină
- 1/2 cub drojdie
- 1/2 linguriţă zahăr
- 50 g unt moale
- 120 ml vin alb
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 2 rădăcini medii de ţelină
- 100 g kaizer afumat
- 250 g smântână
- 100 g caşcaval
- 2 ouă
- piper
- chimen
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă făina împreună cu o linguriţă de sare; se face o gropiţă la mijloc.
Se zdrobeşte drojdia şi se 1 adaugă în gropiţă, împreuna cu zahărul şi 4 linguri de apă călduţă. Se amesteca împreună cu puţină făină de pe margini.
Se acoperă şi se lasă să crească 15 min. Se adaugă untul în fulgi şi vinul şi se frământă.
Se acoperă din nou şi se lasă să crească 30 min. într-un loc cald.
Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încinge untul şi uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa 10 min.
Se curăţă ţelina, se rade şi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge şi se pune de-o parte.
Kaizerul se taie cuburi. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se adaugă sare, piper şi chimen.
Cuptorul se încinge la 220 °C. Se mai frământă aluatul o dată şi se întinde o foaie.
Se unge o tavă adâncă şi se îmbracă în aluat, lăsându-se o margine ridicată. Se repartizează pe blat ţelina, rondele de ceapă şi kaizer.
Se toarnă compoziţia de smântână şi se coace 15-20min.
Se presară pătrunjel tocat, apoi se taie tarta bucăţi şi se serveşte fierbinte.
Tarta cu kaizer si telina
Pofta buna!