Tarta la tava cu visine
PrinteazaTarta la tava cu visine din: drojdie, lapte, unt, faina, zahar, sare, visine, oua, branza de vaci, lichior de migdale, migdale, fulgi de migdale.
- 21 g drojdie
- 150 ml lapte caldut
- 325 g unt
- 550 g faina
- 330 g zahar
- sare
- 1,2 kg visine
- 4 oua
- 250 g branza de vaci
- 2 linguri lichior de migdale (amaretto)
- 150 g migdale macinate
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în lapte. Se topesc 50 g unt. Se frământă un aluat din 400 g făină, 30 g zahăr, 1 praf de sare, untul rece şi laptele cu drojdie. Se acoperă cu un prosop textil uscat şi se lasă să crească la căldură cca 45 min.
Se spală vişinele şi se golesc de sâmburi. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu un praf de sare; se adaugă 75 g zahăr şi se înglobează bătând în continuare energic cu telul. Separat, se bat 150 g unt moale cu 75 g zahăr, gălbenuşuri, brânză de vaci şi lichior; se înglobează migdalele măcinate, urmate de albuşurile bătute.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se mai frământă o dată aluatul şi se repartizează în tavă; se ridică o margine înaltă. Se întinde compoziţia de brânză şi se nivelează.
Deasupra se repartizează vişinele. Se amestecă restul de făină cu zahăr şi restul de unt, cu vârful degetelor, până ce se obţin firimituri de aluat care se repartizează pe prăjitură, împreună cu fulgii de migdale. Se coace 40-45 minute.
Tarta la tava cu visine
Pofta buna!