Tarta cu ciocolata, lamaie si capsuni din: unt, curmale, nuci, caju, zmeura. Ingrediente: 250 g miez de nucă 100 g curmale 150 g unt de cocos 4 linguri pudră de cacao 1 praf de sare indulcitor 350 g caju 125 g unt de cocos 500 g zmeură 125 g unt de cacao 125 g pudră […]
Tarta cu lamaie, frisca si bezea
PrinteazaTarta cu lamaie, frisca si bezea din: faina, unt, zahar, oua, lamaie, frişcă lichidă, sare, zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 70 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
Pentru crema cu lămâie:
- 2 lămâi
- 180 g zahăr
- 2 ouă plus 2 gălbenuşuri
- 200 ml frişcă lichidă
Pentru bezea:
- 4 albuşuri
- 150 g zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul. Se adaugă făina si untul amestecate bine.
Aluatul se dă la rece 30 de minute, apoi se întinde în tavă şi se dă la cuptor 10 minute.
Pentru eternă, se amestecă ouăle întregi cu gălbenuşurile, frişca lichidă şi zahărul.
Se adaugă sucul si coaja lămâilor. Se toarnă peste aluat si se dă la cuptor 30 de minute.
Pentru bezea, se bat albuşurile cu un praf de sare. Când s-au întărit, se încorporează si zahărul.
Se pune peste cremă. Se dă la cuptor pentru 10 minute.
Tarta cu lamaie, frisca si bezea
Pofta buna!
Tarta cu lamaie si biscuiti din: unt, biscuiti, oua, zahar, mascarpone, lamai. Ingredinete: Pentru aluat: 300 g biscuiţi cu ovăz 100 g unt Pentru crema: 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 200 g unt 200 g mascarpone 2 lămâi Pentru bezea: 200 g zahăr pudră 4 albuşuri 3-4 plicuri cu zahăr vanilat Mod de preparare: Sfărâmă […]
Tarta cu lamaie, smantana si migdale
Tarta cu lamaie, smantana si migdale Lămâia este un ingredient ideal pentru umplerea unei tarte sau a unor tartelete. O tartă franţuzească clasică au citron constă dintr-un pate sablee (aluat sfărâmicios, „nisipos”) umplut cu un amestec de suc de lămâie, coajă rasă de lămâie, zahăr şi ouâ. Pentru această tartă, aluatul se poate coace parţial […]
Pofta buna!