Tarta cu lamaie, frisca si bezea

Printeaza

Tarta cu lamaie, frisca si bezea din: faina, unt, zahar, oua, lamaie, frişcă lichidă, sare, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 70 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri

Pentru crema cu lămâie:

  • 2 lămâi
  • 180 g zahăr
  • 2 ouă plus 2 gălbenuşuri
  • 200 ml frişcă lichidă

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • sare

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul. Se adaugă făina si untul amestecate bine.

Aluatul se dă la rece 30 de minute, apoi se întinde în tavă şi se dă la cuptor 10 minute.

Pentru eternă, se amestecă ouăle întregi cu gălbenuşuri­le, frişca lichidă şi zahărul.

Se adaugă sucul si coaja lămâilor. Se toarnă peste aluat si se dă la cuptor 30 de minute.

Pentru bezea, se bat albuşuri­le cu un praf de sare. Când s-au întărit, se încorporează si zahă­rul.

Se pune peste cremă. Se dă la cuptor pentru 10 minute.

Tarta cu lamaie, frisca si bezea

Tarta_cu_lamaie_frisca_si_bezea

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Tarta cu ciocolata, lamaie si capsuni

Tarta cu ciocolata, lamaie si capsuni din: unt, curmale, nuci, caju, zmeura. Ingrediente: 250 g miez de nucă 100 g curmale 150 g unt de cocos 4 linguri pudră de cacao 1 praf de sare indulcitor 350 g caju 125 g unt de cocos 500 g zmeură 125 g unt de cacao 125 g pudră […]

Tarta cu lamaie si biscuiti

Tarta cu lamaie si biscuiti din: unt, biscuiti, oua, zahar, mascarpone, lamai. Ingredinete: Pentru aluat: 300 g biscuiţi cu ovăz 100 g unt Pentru crema: 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 200 g unt 200 g mascarpone 2 lămâi Pentru bezea: 200 g zahăr pudră 4 albuşuri 3-4 plicuri cu zahăr vanilat   Mod de preparare: Sfărâmă […]

 

Tarta cu lamaie, smantana si migdale

Tarta cu lamaie, smantana si migdale Lămâia este un ingredient ideal pentru umplerea unei tarte sau a unor tartelete. O tartă franţuzească clasică au citron constă dintr-un pate sablee (aluat sfărâmicios, „nisipos”) umplut cu un amestec de suc de lămâie, coajă rasă de lămâie, zahăr şi ouâ. Pentru această tartă, aluatul se poate coace parţial […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.