Tarta cu lamaie si lapte
PrinteazaTarta cu lamaie si lapte din: zahăr pudră, faina, margarina, apa rece, zahar, anidon, zahar vanilat, lapte de soia, margarină, lamaie.
Ingrediente:
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 200 g făină
- 100 g margarină
- 2-3 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 5 linguri zahar
- 3 linguri amidon
- 1 plic zahăr vanilat
- 500 ml lapte de soia
- 150 g margarină
- 1 lămâie, zeamă şi coajă
Mod de preparare:
Pui într-un bol făina, margarina şi zahărul pudră. Frămânţi şi, pentru a obţine un aluat de tartă ferm şi elastic, adaugi din când în când apa rece. Infăşori bila obţinută într-o folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură amesteci, într-un vas, laptele de soia cu amidonul, zahărul şi zahărul vanilat. Baţi bine cu un tel, apoi aşezi vasul pe foc mic.
Amesteci până când obţii o cremă mai groasă decât o budincă, lei vasul de pe foc, adaugi margarina, coaja şi zeama de lămâie.
Mixezi bine.
Tapetezi o formă de tartă şi întinzi aluatul, având grijă să acoperi şi marginile. înţepi, din loc în loc, şi dai la cuptor 10 minute.
Scoţi tava, torni umplutura şi mai dai la cuptor aproximativ 20 de minute.
Când se rumeneşte, scoţi tarta şi o laşi să se răcească bine până s-o porţionezi.
Tarta cu lamaie si lapte
Pofta buna!