Tarta cu lapte condensat din: lapte condensat, biscuiti digestivi, unt, banane, frisca lichida, zahar, ciocolata alba, ciocolata neagra si menta.
Ingrediente:
o conservă lapte condensat dulce
150 g biscuiţi digestivi
75 g unt
3 banane
250 ml frişcă lichidă
o lingură zahăr
Pentru servit:
o banană
ciocolată albă şi neagră
câteva frunze de mentă
Mod de preparare:
Cutia de lapte condensat se curăţă de etichetă şi se pune la fiert timp de 45 de minute la oala sub presiune, din momentul în care începe să fluiere. Se retrage de pe foc şi se lasă să se răcească în totalitate.
După răcirea completă, se scoate conserva, se desface şi se goleşte.
Se topeşte untul, iar biscuitii se maruntesc si se amesteca cu untul.
Se pune amestecul într-o formă cu pereţi detaşabili. Se dă la rece pentru 30 de minute.
Peste stratul de biscuiţi întărit se pune conţinutul conservei.de lapte condensat, apoi un strat de rondele de banane.
Se acoperă cu frişca bătută cu zahărşi se lasă o oră la frigider.
Se serveşte cu ciocolată rasă, rondele de banane şi mentă.
Tarta cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, smantana, lapte, cascaval, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: un aluat de foitaj 200 g somon proaspăt 350 g spanac 250 ml smântână de gătit 250 ml lapte 125 g brânză sau caşcaval 3 ouă 25 g unt sare piper Mod de preparare: Spanacul bine […]
Tarta cu banane si caramel din: banane, biscuiti, zahar, unt, frisca, lapte, ciocolata. Ingrediente: 3 banane 300 g biscuiţi sfărâmicioşi 30 g zahăr brun 100 g unt topit 400 ml frişcă lichidă îndulcită 500 g lapte concentrat ciocolată neagră, pentru servit Mod de preparare: Cutia de lapte concentrat se pune la fiert în oala […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.