Tarta cu lapte de pasare

Printeaza

Tarta cu lapte de pasare din: aluat, lapte, frisca, oua, zahar, baton de vanilie, unt.
Ingrediente :

  • 1 pachet aluat fraged
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 4 linguri Maizena (Zeamil)
  • unt cat o nuca pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Tarta cu lapte de pasare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti cu unt o forma de tarta.

Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita si asezati-l in forma cu partea intepata in jos.

Taiati batonul de vanilie in doua (pe lung) si radeti miezul cu un cutit.

Bateti ouale cu zaharul pana ce incep sa se albeasca, adaugati zeamilul, miezul de vanilie si pe urma laptele si frisca, batand usor cu telul ca sa nu faca spuma.

Turnati compozitia in forma, tineti-o 30 de minute la cuptor reduceti temperatura la 180C si lasati tarta sa se coaca inca o jumatate de ora.

Serviti-o calduta sau rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.