Tarta cu legume si branza de capra

Printeaza

Tarta cu legume si branza de capra din: aluat, praz, unt, cimbru, lapte, nucsoara, oua, branza de capra, alune de padure, salata de rosii.

Ingrediente: 

  • 350g de aluat fraged gata întins
  • 500g de praz, feliat foarte subţire
  • 25g de unt
  • 4 fire de cimbru, frunzele culese
  • 300ml de lapte
  • 1/2 nucşoară proaspătă, rasă
  • 4 ouă
  • 125g brânză moale de capră, jumătate din ea tocată, cealaltă feliată
  • 1 lingură alune de pădure tocate
  • salată de roşii, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă nonaderentă (24cm x 20cm x 3cm adâncime) şi transferă aluatul fraged în aceasta.

Ar trebui să se potrivească aproape perfect, cu excepţia unui mic excedent la capete.

Dacă există crăpături în el, apăsă cu grijă aluatul pentru a le lipi, apoi înteapă-l cu o furculiţă.

Acoperă-l cu o foaie de hârtie de copt, umple-l cu boabe de fasole şi coace-l 15 minute.

Indepărtează fasolea şi hârtia de copt de sub aceasta şi mai coace aluatul 5 minute, pentru a se usca.

Intre timp, într-o tigaie nonaderentă, căleşte prazul în unt cu mare parte din cimbru, până când se înmoaie – circa 8 minute.

Transferă-l într-un bol şi toarnă laptele peste el, apoi adaugă nucşoara, sare, piper şi ouăle.

Amestecă pentru a omogeniza, apoi încorporează brânza de capră tocată.

Când scoţi blatul din cuptor, umple-l cu mixul de praz, aranjează feliile de brânză deasupra şi presară alunele de pădure şi restul de cimbru.

Dă tarta la cuptor pentru 25-30 de minute, până când umplutura se stabilizează.

Indepărtează excesul de aluat de la capete, dacă vrei şi serveşte tarta cu o salată de roşii.

Tarta cu legume si branza de capra

Tarta_cu_legume_si_branza_de_capra

Pofta buna!

 

 

 

 

 

retete

Tarta cu dovlecei si branza de oaie

Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper   Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]

Reteta zilei: Tarta cu zucchini

Tarta cu zucchini din: zuccihini, aluat de patiserie, iaurt, oua, nucsoara, sare, piper. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.