Tartă cu legume de iarnă

Printeaza

Tarta cu legume de iarna din: aluat, dovleac, foi de varza, morcovi, ceapa, ardei gras, sunca presata, unt, oua, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:

pentru tarta:

  • 250 g aluat sfaramicios

pentru umplutura:

  • 1/4 dovleac
  • 1/2 foi de varza
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei ggas galben
  • 1 felie (circa 50 g) sunca presata
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • nucsoara
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Indepărtează coaja şi seminţele dovleacului, apoi taie-l cubuleţe. Taie ceapa rondele foarte subţiri şi căleşte-o într-o cratiţă cu unt topit. Adaugă do­vleacul şi ardeiul gras tăiat cuburi, acoperă cratiţa cu un capac şi înăbuşă-le 5 minute la foc mic.

Intre timp, curăţă morcovii, taie-i cuburi mici şi adaugă-i în cratiţă. Desfa varza în foi, spală-le într-un vas cu multă apă rece şi taie-le fideluţă, apoi pune-o în cratiţa cu celelalte legume.

Adaugă sare şi piper, după gust, şi înăbuşă legumele încă 10 minute. încălzeşte cuptorul la 180° C.

Intinde aluatul în foaie şi îmbracă interiorul unei forme rotunde cu pereţi detaşabili şi înţeapă-l pe fund cu furculiţa.

După ce s-au răcit legumele de pe foc adaugă ouăle, un vârf de cuţit de nucşoară şi şunca tăiată fâşii.

Toarnă compoziţia în formă şi coace tarta 20 de minu­te. Serveşte-o fierbinte, imediat ce ai scos-o din cuptor.

 

Tartă cu legume de iarnă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.