Tartă cu legume de iarnă
PrinteazaTarta cu legume de iarna din: aluat, dovleac, foi de varza, morcovi, ceapa, ardei gras, sunca presata, unt, oua, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente:
pentru tarta:
- 250 g aluat sfaramicios
pentru umplutura:
- 1/4 dovleac
- 1/2 foi de varza
- 2 morcovi
- 1 ceapa alba
- 1/2 ardei ggas galben
- 1 felie (circa 50 g) sunca presata
- 50 g unt
- 2 oua
- nucsoara
- sare si piper
Mod de preparare:
Indepărtează coaja şi seminţele dovleacului, apoi taie-l cubuleţe. Taie ceapa rondele foarte subţiri şi căleşte-o într-o cratiţă cu unt topit. Adaugă dovleacul şi ardeiul gras tăiat cuburi, acoperă cratiţa cu un capac şi înăbuşă-le 5 minute la foc mic.
Intre timp, curăţă morcovii, taie-i cuburi mici şi adaugă-i în cratiţă. Desfa varza în foi, spală-le într-un vas cu multă apă rece şi taie-le fideluţă, apoi pune-o în cratiţa cu celelalte legume.
Adaugă sare şi piper, după gust, şi înăbuşă legumele încă 10 minute. încălzeşte cuptorul la 180° C.
Intinde aluatul în foaie şi îmbracă interiorul unei forme rotunde cu pereţi detaşabili şi înţeapă-l pe fund cu furculiţa.
După ce s-au răcit legumele de pe foc adaugă ouăle, un vârf de cuţit de nucşoară şi şunca tăiată fâşii.
Toarnă compoziţia în formă şi coace tarta 20 de minute. Serveşte-o fierbinte, imediat ce ai scos-o din cuptor.
Tartă cu legume de iarnă
Pofta buna!