Tarta cu legume si masline

Printeaza

Tarta cu legume si masline din: faina, oua, unt, sare, ardei, morcovi, dovlecel, vanata, ceapa, masline, ulei, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 125 g unt
  • sare
  • apă

Pentru umplutură:

  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roşu
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 vânătă
  • 1 ceapă
  • 10-15 măsline
  • ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Freci untul cu făina, adaugi gălbenu¬şul, sare şi puţină apă şi frămânţi un aluat potrivit ca şi consistenţă. îl laşi la rece 20 de minute.

Cureţi şi speli legumele şi le tai după preferinţă. Zbrobeşti usturoiul şi-l amesteci cu puţin ulei, adaugi sare şi piper şi îl torni peste legume. Le căleşti în puţin ulei şi le laşi să se răcească câteva minute.

Intinzi o foaie de aluat şi o pui într-o tavă tapetată, o înţepi din loc în loc, apoi aşezi pe ea compoziţia de legume.

Pui măslinele, presari un praf de piper şi unul de sare şi dai la cuptor 35-40 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.